09 05/15 09/05/2015

Uitslag Ronde van Goes ('s H Hendrikskinderen) 9 mei 2015

Een geweldige ronde van Goes op het door de wind lastige parkoers van 3,3 km. De sterke wind zorgde voor wedstrijden waarbij enkel de sterksten (of slimsten) konden domineren.  Zowel bij de amateurs als bij de Amateurs 40+ bleek dat er precies 12 renners in een windwaaier op het parkoers pasten. In beide wedstrijden was dat gelijk zichtbaar.

Bij de Amateurs bleef er van het oorspronkelijk 12-tal nog negen renners over en won een supersterke Bram Buijs in eigen woonplaats voor Edzard van Ewijk en Gerard van Haaften. Voor Buijs was het al zijn 2e TMZ overwinning dit jaar en ook de eerste was in Goes tijdens de TMZ afwachtingswedstrijd van de ZLM/Roompottour.

Bij de amateurs 40+ won Ruud Havermans na een sterke wedstrijd. Hij miste nagenoeg de start door met 100 meter afstand te moeten starten, maar bleek veruit de sterkste. Hij won voor Ad Valentijn en Erik Meerkerk.

De wedstrijd bij de D-categorie werd bepaald door een kopgroep van drie die al na de eerste ronde ontstond. Opvallend was de rol van Jappe Zandee die dit jaar voor eerst deelneemt aan wedstrijden en gelijk zijn neus aan het venster toonde. De gehele wedstrijd hield deze kopgroep stand en de rappe Jan Jansen won voor Ron Dingemans en een geweldig tevreden Jappe Zandee.

Bij de SP ging de winst naar Sjoerd vd Horst voor Arno van Dixhoorn en nieuwkomer Michiel de Haas.

Er waren maar 6 dames in de afzonderlijke landelijke dameswedstrijd. Oorzaak zou kunnen zijn een probleem in de landelijke kalender voor die groep. Ondanks dit geringe aantal toch een leuke wedstrijd waar wereldkampioene Renske Doedee won voor de Belgische Wendy Vervoort en de Zeeuwse Rozan Straver.

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl