16 05/15 16/05/2015

Uitslag klassieker Ronde van Noord Beveland

Dat de Ronde van Noord Beveland een echte klassieker is geworden in het Amateurpeloton bewees de 19e editie andermaal. Een bijzonder sterk deelnemersveld met voormalige wereldkampioenen, Nederlands kampioenen en de top van Nederland aan de start. Er was weer veel te genieten op het mooie eiland. Altijd is er wind en afwisselend zijn er brede en smalle wegen en dijken. Ook de "hel van Geersdijk" zat er dit jaar weer in.

Vanaf het begin veel aanvalspgingen. Vooral Ezard van Ewijk was heel actief. Een lekke band zorgde ervoor dat hij moest terugkeren en veel krachten verloor. Bij het naderen van de 80km grens ontstond een kopgroep met daarin een zeer actieve Jacques Schuit, Jacob Wijnstra en thuisrijder Michael de Jong. Deze kopgroep met in totaal 5 renners kreeg maximaal 30 seconden. Bij de eerste plaatselijke omloop van 6 km werd de voorsprong teniet gedaan. Kort daarna was het andermaal Michael de Jong die de lont aanstak en dit resulteerde in een 9 man sterke kopgroep met de Belgen Christoph Gryson, Mario vd Sickel (winnaar in 2014), Isaak Bultynck en de Nederlanders Jacob Wijnstra (Kapelle), Ferdinand Boogaard (Vlissingen), Michaël de Jong (Kortgene), Jacques Schuit (Souburg), Arian Stolkwijk (Delft) en Jordy van Sambeeck (Nijmegen). Dit bleek de beslissende ontsnapping en ondanks pogingen van oa Schuit, van Sambeeck en Wijnstra wist niemand meer weg te komen. Bij het uitkomen van de laatste bocht kwam Wijnstra als eerste in de korte rechte aankomstlijn, maar de ervaren Christoph Gryson wist hem nipt te kloppen.

Met Gryson heeft de Ronde van Noord Beveland andermaal een supersterke winnaar en een renner met een grote reputatie.

De S/P afwachtingswedstrijd werd gewonnen door Joop Groen voor Luuk Brilman en Jelle Dhollander. De Peelandkoers (enkel voor niet licentiehouder van het eiland) was voor Joop de Wild voor John Wiskerke en Hans Boers.

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl