16 07/15 16/07/2015

Uitslag Ronde van Westkapelle (15 juli 2015)

De thuisblijvers hadden geen gelijk. Overal hadden we een regenachtige dag, maar in Westkapelle was het droog en gezellig.

Bij de Amateurs was er een groot peloton en een mooie wedstrijd die vooral gestalte werd gegeven door drie renners, tw Jacob Wijnstra, Stefan Laurijssen en Peter de Winter. Het was Wijnstra die al in de eerste ronde lek reed (hij kreeg een ronde vergoeding om een wiel te wisselen) die kennelijk daardoor zo getergd was die de lont aanstak. Eerst alleen en al snel sloten Laurijssen en de Winter bij hem aan. Het peloton probeerde van alles maar ze kregen het gat van zo'n 40 seconden niet dicht. Laurijssen won in de sprint voor de Winter en Wijnstra.

Bij de 40+ eveneens een drietal die al snel het beslissende gat wisten te slaan. Nicky Deijkers, Johan Pemen en Dennis vd Ouden domineerden daar de wedstrijd. Deijkers won voor Pemen en vd Ouden. Het drietal had in deze wedstrijd oa tegenstand van een Duitse renner Uwe Nepp. Nepp uit Bochem is een oud prof-renner die oa in dezelfde ploeg reed als toerwinnaar Ulrich. Nepp was op vakantie in Zeeland en maakte gebruik van de wedstrijd in Westkapelle om nog eens een wedstrijdje te rijden. Helaas maakte een lekke band na 8 ronden dat hij moest opgeven.

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl