16 04/16 16/04/2016

Uitslag afwachtingscriterium ZLM/Roompottour 2016

Op het mooie aankomstparkoers van de ZLM/Roompottour waren de TMZ wedstrijden een succes. Er waren in totaakl 127 renners aan de start en het parkoers is supersnel.

Bij de Amateurs werd een reed WillemJan Koeman de snelste ronde met maar liefst een gemiddelde van 47,8 km/u. Toch was dat niet genoeg voor winst in de wedstrijd. Koeman werd fraai 3e. Winnaar werd een andere Noord Bevelandse renner die in de massasprint toonde in bloedvorm te zijn. Op Erwin Tazelaar stond vandaag geen maat. Hij won voor Norman Meerkerk (2e) en de al genoemde WillemJan Koeman.

Brian Burggraaf uit Velserbroek zien we maar een aantal keren in Zeeland bij de criteriums voor de Amateurs 40+, maar dan toont hij zich nadrukkelijk. Nagenoeg de gehele wedstrijd reed hij solo en won uiteindelijk met ruime voorsprong voor Tonny Beerends en Peter van Wijgerden.

Bij de D's ging de winst naar Alex Masseurs voor Rinco de Kraker en Peter Rottier.

Met Emiel Elzinga uit Zaamslag is het helemaal onvoorstelbaar. Een paar weken geleden kwam hij voor de "lol" zijn allereerste wedstrijd rijden ooit. Inmiddels heeft hij na 3 wedstrijden al 2 overwinningen op zak. Ook in Goes was hij de sterkste voor Leendert vd Lugt en Jan Minnaard.

Aimée Schoe was de snelste dame.

uitslag_afw_wedstrijd_zlm_roompottour_2016

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl