17 05/16 17/05/2016

Uitslag Ronde van Axel (17 mei 2016)

Het is absoluut één van de mooiste parkoersen in Zeeland waarop een criterium verreden wordt. Het publiek kan in het centrum bij de horeca en kermis volop genieten van een bochtig deel, terwijl op de Kanaalkade in een soort 8 wordt gereden en de renners ruim 1400 meter in het zicht zijn. Bij de Amateurs toonde Jacob Wijnstra zijn topvorm andermaal. Na zijn winst in de laatste weken met daarbij de loodzware klassieker Ronde van Noord Beveland toonde hij zich vanaf het begin. Eerst solo, dan weer samen met Roy Guequierre en daarna samen met de eveneens in topvorm zijnde Jelle Jumelet. In een prima samenwerking reden zij een voorsprong van 1 minuut bij elkaar en in de sprint was Wijnstra duidelijk te sterkste. Ook won hij de leiderprijs in Axel. De jonge (16 jr oud) Willem Jan Koeman werd sterk 3e in de zware koers.

Bij de Amateurs 40+ leek een sterke 3 mans sterke kopgroep de wedstrijd te domineren (Havermans, Deijkers en Valentijn). Toch lukte het Franky Weemaes en Dennis Raadtgever om samen naar de kop te rijden toen de voorsprong al ruim 45 seconden was. In de sprint versloeg Weemaes zijn medevluchters.

Bij de D's ging de winst andermaal naar Patrick van Boven. Samen met Rinco de Kraker reed bij rondenlang met een mooie voorsprong, maar het peloton bleef ze in het zicht houden zonder het gat te kunnen dichten. van Boven won voor de Kraker en Reinier vd Does werd fraai 3e.

De winst bij de SP was voor Emiel Elzinga voor Kevin van Acker en Glenn van Hove. Elzinga is pas dit jaar voor eerst met wedstrijden begonnen en blijkt veel talent te hebben. Hij won oa in Kruiningen (trainingswedstrijd) en het TMZ kampioenschaop in Kapelle.

 


 

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl