15 04/17 15/04/2017

Rik Nederlof wint in Goes afwachtingswedstrijd ZLM toer

Jaarlijks organiseert TMZ afwachtingswedstrijden op het aankomstparkoers van de ZLM toer in Goes.

Bij de Amateurs was het Jan van Belzen die de wedstrijd al vroeg openbrak. Hij kreeg na enkele ronden gezelschap van een bijzonder sterke Rik Nederlof. Samen kregen ze een mooie voorsprong van zo'n 40 seconden. Jacob Wijnstra zag het gevaar en samen met Jan Willem Koeman en Jelle Veraart. Het duurde even maar het lukte aan te sluiten bij de kop.

Hierna kon het publiek genieten van een schitterende achtervolging door een jagend peloton en met nog 5 ronden te rijden werd de kopgroep ingerekend. Hierna was het de Belg Lorenzo Arena die het solo probeerde. Hij kreeg gezelschap van andermaal Wijnstra en ditmaal Wout Roos en dit drietal werd ook nog bijgehaald door een ontketende Rik Nederlof en Raoul Poortvliet.

In een mooie sprint won Rik Nederlof nipt voor Wout Roos en Jacob Wijnstra.

Bij de Amateurs 40+ stond geen maat op Brian Burggraaf (Velserbroek). Evenals vorig jaar won hij de wedstrijd. Ditmaal voor Ruud Havermans en Dennis Raadtgever.

Bij de 40+ werd de wedstrijd in een massasprint beslist waar een finishfoto noodzakelijk was. Peter Rottier won voor Hans Traas en Jacob de Roo.

Chris Hamerlinck won bij de SP voor Jan Minnaard en Jeroen Pijcke.

Volledige uitslag: UITSLAG 15-4-2017 GOES

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl