13 05/17 13/05/2017

Uitslag Ronde van Goes ('s H Hendrikskinderen)

Felle buien teisterden de Ronde van Goes die in en om 's Heer Hendrikskinderen werd verreden. Buien die werden afgewisseld met zonneschijn, maar wel zorgden voor een nat wegdek en daardoor voor bijzonder veel lekke banden.

Ivm de lengte van het parkoers was er geen "ronde vergoeding". Dit is enkel bij wedstrijden met een parkoerslengte van minder dan 3 km.

De renners stonden wel te poppelen en maakten er enerverende wedstrijden van. Bij de Amateurs ontstond halfweg een kopgroep van 13 renners waaruit met nog 10km koers Lorenzo Arena en Jelle Veraart wegreden en een gat van maximaal 15 seconden kregen. Onmiddellijk reageerde Jacob Wijnstra maar het lukte niet om het kleine gaatje dicht te krijgen. De beide Belgen hielden het bijzonder knap vol en uiteindelijk won Jelle Veraart voor Lorenzo Arena. Op 4  seconden werd Stefan Laurijssen 3e door de sprint van de achtervolgers te winnen.

Arena won wel de leidersprijs in deze koers.

Bij de 40+ won de voorzitter van het organiserend comité de wedstrijd. Dennis Raadtgever was de sterkste en de slimste in de laatste ronde en won afgetekend voor Niky Deykers en Alwin Kerkhof. Voor Kerkhof zijn 1e podiumplek in zijn korte loopbaan als renners. Hij is via de SP opgeklommen in 3 jr tot de 40+ en als 46 jarige bijzonder knap bezig in het peloton van de Amateurs 40+.

Bart Maas won verrassend bij de D-categorie. In de voorlaatste ronde demareerde Patrick van Boven en iedereen verwachtte hem als winnaar. Groot was de verbazing dat het Bart Maas werd die solo naar de finish kwam. 2e werd Niels Smout en 3e Ronald Withagen.

Een tweede Belg ging met de winst bij de S/P naar huis. Al jarenlang rijdt Stijn van Oers bij TMZ en vandaag was het zijn dag door de winst te pakken. Hij deed dat voor Julian Grootjans en Joannathan Duijnkerke.

 

 

 

 

 

 

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl