14 04/18 14/04/2018

Uitslag TMZ wedstrijden afwachting ZLM tour

De finishstraat van de ZLM tour met daaraan gekoppeld een 2 km lang parkoers door de wijk zorgt jaarlijks voor mooie wedstrijden van TMZ in het afwachtingsprogramma rondom de finish van de ZLM tour (UCI -23jr internationale wedstrijd). Een uniek voorbeeld van wielersamenwerking in Zeeland  die uniek is voor Nederland.

Bij de Amateurs maakten de renners er vanaf het begin een enerververende wedstrijd van waarbij er steeds kopgroepen waren die probeerden een definitief gat te slaan. Bijna bij alle uitlooppogingen was steeds de latere winnaar Wout Roos (Stad a/h Haringvliet) betrokken. Verder waren Wout’s broer John Roos, Jan van Belzen en Lorenzo Arena erg aktief in Goes. Een kopgroep van vier met oa Wout Roos leek de definitieve breuk te hebben gemaakt maar ook zij werden met nog 2 ronden te rijden bijgehaald door een flinke achtervolgend peloton. In de eindsprint toonde Wout Roos nogmaals zijn vorm door afgemeten te winnen van Jacob Wijnstra (2) en Dimitri Mulder (3). Volgens Wijnstra werd hij geklopt in de sprint door het simpele feit dat Wout Roos met 3 km harder door de laatste bocht durfde te gaan dan de rest van het peloton. De gemiddelde snelheid in de wedstrijd was ruim 44 km/u, terwijl Ruud Goorden de snelste ronde reed met een gemiddelde van 48,4 km/u.

Bij de Am 40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever voor Edwin Raats en Johan Pemen, terwijl Jelle Dhollander won bij de D’s voor Arjen van Damme en Joachim Raeymaekers.

Wessel Bakhuizen won bij de SP voor Gerben de Wolf en Stijn van Oers.

Volledige uitslag: Goes afw.wdstr ZLM tour

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl