21 04/18 21/04/2018

Stefan IJsebaardt kampioen TMZ in Oudelande

De gemeente Borsele is de wielergemeente van Zeeland. Dit weekend met de EPZ Omloop van Borsele en het TMZ KAMPIOENSCHAP in OUDELANDE.

Bij het TMZ kampioenschap waren er maar liefst 155 renners aan de start en op het mooie 3,5 km lange parkoers van Oudelande kon het talrijke publiek onder mooie weersomstandigheden volop genieten van de wedstrijden.

Bij de Amateurs was de wedstrijd hard en enerverend. al snel vormde zich een sterke kopgroep van 15 renners die na een aantal ronden afvallers kende en tot 10 werd teruggebracht. Bij deze 10 de Zeeuwen Jacob Wijnstra, Jan van Belzen, Marc Blok, Rico van Damme en Dante de Ruijsscher. De overigen waren Stefan Laurijssen, Guus de Graauw, Jelle Veraart, Paul Mertens en Stefan IJsebaardt.

De kopgroep kreeg een maximale voorprong van 1 minuut en daarachter viel het peloton in vele stukken. Het parkoers en de hitte vergden hun tol.

Bij het ingaan van de laatste ronde leek Stefan Laurijssen een gat te slaan, maar werd teruggehaald. Heel verrassend was het de jonge Stefan IJsebaardt (17 jr) die op ca 1,5 km voor streep alle ervaren renners verraste en demareerde. Hij kreeg een klein gaatje en hield dit tot op de finish. Rico van Damme werd 2e en Jacob Wijnstra 3e. Wijnstra was de laatste 3 jr kampioen en vertelde aan de meet dat niemand van de overigen in kopgroep geloofde in de demarage van IJsebaardt, maar zich hadden vergist in diens vermogen om dit vol te houden tot de streep.

IJsebaardt rijdt al vanaf zijn 15e bij oa de SP en D-categorie van TMZ en had dit jaar aangegeven eens te willen proberen bij de Amateurs............... Ook had hij zelf niet verwacht weg te blijven, maar hij dacht in de groep van ervaren 10 geen kans te maken, tenzij met een verrassingsaanval te komen...............

Bij de 40+ ging het TMZ kampioenschap naar Michel de Koning voor Tony Verschuuren en Johan Pemen. Hier hadden de Koning en Verschuuren een voorsprong en won Pemen de pelotonssprint.

Anthony Kets werd TMZ kampioen bij de D-cat. Weliswaar werd hij 2e in de wedstrijd (Kevin Vleurinck won), maar bij de open TMZ kampioenschappen komen enkel TMZ licentiehouders voor de titel in aanmerking. 3e werd Davey Janse.

Het kampioenschap bij de SP werd gewonnen door Michel de Haas. Hij deed dit door Etienne Belde en Mink Louwerse te verslaan in de sprint.

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC1513152

Helaas werkt onze uitslagpagina op de site niet ivm storing bij Mylaps. Excuses, maar er wordt aan gewerkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl