28 04/18 28/04/2018

JAN van BELZEN WINT IN RILLAND

Jan van Belzen won zaterdag de wedstrijd bij de Amateurs in Rilland. Hij maakte deel uit van een 4 man sterke kopgroep (met oa Jelle Veraart (2e), Jacob Wijnstra (3e) en Wout Mertens (4e), maar met een lange machtsprint versloeg van Belzen (33 jaar oud) gerenomeerde finisher zoals Veraart en Wijnstra.

Voor van Belzen zijn eerste overwinning bij de Amateurs. Hij rijdt sinds 3 jaar wedstrijden en begon bij de SP maar bleek beresterk en stroomde snel door naar de Amateurs waar hij al wedstrijdenlang vooraan meestrijdt. Daarbij viel hij vooral op als iemand die altijd en overal hard rijdt en daarbij vaak teveel krachten verloor om in de finale nog bepalend te kunnen zijn. Hij vertelde dat hij vandaag wat zorgvuldiger met zijn krachten was omgegaan en daardoor in de machtssprint nog veel kracht over had.

De kopgroep van vier was een overblijvende groep nadat na een kwartkoers een ontsnapping met 11 renners was ontstaan met daarin zeker niet de minsten. De samenwerking was uitstekend en het peloton kon niet meer terugkeren. Met nog 2 ronden wedstrijd (2x 4,2km) waren een paar korte uitvallen voldoende voor de vier om een definitief gat te maken.

Bij de 40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever die zijn vorm nog een extra had bijgewerkt met een fietsstage op de Canarische Eilanden. Hij versloeg in de sprint Brian Burggraaf en Johan Pemen.

Ronald Withagen won bij de D-categorie voor Anthony Kets en Joachim Raeymaeykers. Hier was het een pelotonssprint.

De wedstrijd bij de SP werd gewonnen door Jirre vd Venne voor Aren Hoek en Stijn van Oers.

Volledige uitslagen: Uitslagen TMZ

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl