30 06/18 30/06/2018

Uitslag Ronde van Kruiningen

Met de TMZ koersen op vrijdagavond begon het 85e wielerweekend van Kruiningen. Bij de Amateurs was het een levendige wedstrijd met een boeiende finale. Halfkoers onstond er een sterke kopgroep met daarin Rico van Damme, Stefan Laurijssen, Wout Roos, Jacob Wijnstra, Johnny vd Klooster, Jacob de Roo en Bart Maas. Het tempo lag hoog toen er een klein gaatje viel moesten vd Klooster, de Roo en Maas het viertal laten gaan. Ze reden een voorsprong van ca 1 minuut bij elkaar en met nog 4 ronden was het Rico van Damme die probeerde solo naar de overwinning te gaan. Stefan Laurijssen zag het gevaar en reed er naar toe en ook Wijnsta en Roos kregen weer aansluiting. Voor Wijnstra was het er op en erover en omdat de 3 anderen even naar elkaar keken kreeg hij een voorsprong van ca 12 seconden. Lang leek hij naar de overwinning te rijden maar in de laatste ronde was het van Damme met in zijn wiel de medevluchters die het gat dicht reed. Deze inspanning had te veel van van Damme's krachten gevergd en in de sprint werd hij verslagen door Stefan Laurijssen. Van Damme werd 2e en Wout Roos 3e.

Bij de Amateurs 40+ was er een kopgroep van 6 renners waarin Dennis Raadtgever ontbrak en ondanks vele pogingen ook niet meer naar toe kon rijden. De winst ging naar John de Leeuw voor Dave van Roeijen en Niky Deijkers.

Patrick van Straten uit Terneuzen won de wedstrijd bij de D-categorie door in de sprint Aren Hoek en Bjorn Vaerenbergh te verslaan, terwijl Thijs Mes in zijn 3e wedstrijd ooit won bij de SP. Hij deed dit door in de sprint Kris Verhulst en Martijn Steenbakker te verslaan.

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC1551033

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl