08 07/18 08/07/2018

Uitslag Ronde van Heinkenszand

Een enerverende wedstrijd bij de Amateurs met een sterke winnaar. Een aanvankelijk 6 man sterke kopgroep met daarin de winnaar van de alternatieve elfstedentocht Erwin Mesu, de broers Tim en Mick van Dijke, Jacob Wijnstra, Rico van Damme en sterke Belg Thieme van Ruymbeke maakten er een fraai gevecht van. Vooral toen van Ruymbeke een paar keer extra gas gaf om solo weg te komen brak dit Erwin Mesu op. Hij moest de medevluchters laten gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde had van Ruymbeke een klein gaatje, maar in de laatste ronde werd hij weer bijgehaald. Het publiek zag Mick van Dijke met een mooie voorsprong naar de finish komen. 75 mtr voor de finish trok hij zijn short recht en stak de armen de lucht in om freewheelend op de streep van de winst te genieten. Echter dit liep bijna verkeerd af omdat van Ruymbeke met een laatste krachtinspanning tot op een paar cm naderde. Indien van Dijke niet op laatst de naderende van Ruymbeke had ontdekt was deze zeker alsnog winnaar geworden.

Rico van Damme werd 3e.

Bij de Amateurs 40 was de winst voor Dennis Raadtgever. De veelwinnaar was de laatste weken "droog" komen te staan, maar drukte in Heinkenszand weer als 1e zijn wiel over de meet. Brian Burggraaf werd 2e en Niky Deijkers 3e.

Ben van Baalen won bij de D-categorie. Plaatselijk favoriet Alex de Haan werd 2e en Erwin van Keulen 3e.

De winst bij de SP was voor Ron van Sintermaartensdijk voor Frederiek Vermeulen en de in eigen dorp rijdende Casper de Vos.

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/for/PC130242

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl