04 05/19 04/05/2019

TMZ kampioenschap in Wolphaartsdijk

Het TMZ kampioenschap in Wolphaartsdijk werden verreden onder koude en winderige weersomstandigheden maar met droog weer. Vooral de wind zorgde op het 2,4 km lang parkoers dat het zware koersen werden en dat de pelotons in veel stukken braken.

Bij de Amateurs won evenals vorig jaar Jacob Wijnstra de titel. Hij maakte deel uit van een 6 man sterke kop met daarin Jelle Veraart, Anthony Kets, Kees Pameijer, Kevin van Raemsdonck en Jacob de Roo. Dit 6-tal reed een ruime voorsprong bijeen. Met nog 3 ronden wedstrijd lieten Wijnstra en Kets hun medevluchters achter en in een spannende sprint drukte Wijnstra zijn wiel als 1e over meet.

Bij de 40+ won was er een volledig Belgisch podium met Dave van Roeijen als winnaar. Hans Jurgen Verselder werd 2e en Joachim Raymaeckers 3e. Dit drietal was halfweg koers ontsnapt en van Roeijen won na een solo van 5 km.

Jasper van Cant werd kampioen bij de D-cat voor William van Heukelen en Jan Dingemanse.

Bij de SP ging de winst naar Shirin van Anrooy. Deze talentvolle renster won daarmee zowel de overall wedstrijd bij de SP als de wedstrijd van de Dames. Omdat Shirin geen TMZ heeft werd Ivo Huibregtsen bij de S/P TMZ kampioen. Hij werd 3e in de wedstrijd en daarmee de 1e TMZ-licentiehouder. Een tweede plaats was er voor Thijs Koops. De dameswedstrijd en S/P was een gecombineerde wedstrijd.

De volledige damesuitslag: 1e Shirin van Anrooy, 2e Zoë Mulder en 3e Didi de Vries.

In totaal waren er 129 renners en rensters aan het vertrek op het mooie parkoers in Wolphaartsdijk.