14 05/15 14/05/2015

Uitslag Ronde van Wemeldinge (14 mei 2015)

Prachtweer en veel renners in het gezellige en sfeervolle Wemeldinge tijdens de traditionele Hemelvaartskoers in het dorp.

Bij de Amateurs een boeiende wedstrijd, waarbij Jacob Wijnstra de lont aanstak door te demareren. Vervolgens sloten Richard Slabbekoorn, Stefan Laurijssen en Marcel Schroevers aan. Ze reden een maximale voorsprong van ca 25 seconden bijeen op de kopgroep. Met nog 3 ronden te gaan leken zij de wedstrijd te beslissen, maar een supersterke Edzard van Ewijk reed verrassend in zijn eentje het gat dicht en met bij het ingaan van de laatste ronde sloot hij aan. De eindsprint werd gewonnen door Marcel Schroevers voor Stefan Laurijssen en van Ewijk.

Bij de Amateurs 40+ eveneens een vijf man sterke kopgroep vroeg in de wedstrijd die vervolgens werd teruggehaald door het peloton. Toen de suopervorm verkerendce Dennis vd Ouden demareerde kon alleen Pieter Mies aansluiten. Het tweetal kon een kleine voorsprong in stand houden tot de streep en met nog een kleine voorsprong won vd Ouden voor Mies en Rinie van Zundert.

Bij de D-catogorie was er eenzelfde beeld met een dominerende kopgroep van vijf renners. Ze reden per ronde naar een voorsprong van ruim anderhalve minuut en in een superlange machtssprint won Patrick van Boven voor Rolf Raats en Jeroen Heijens.

De winst bij de S/P Dimitri Nijs voor Erwin de Visser en Eddy Zweere.

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl