10 05/18 10/05/2018

Jelle Veraart wint ronde van Wemeldinge

De in Breda wonende Belg Jelle Veraart won zaterdag de Ronde van Wemeldinge. De klinkers van Wemeldinge maken dit criterium altijd extra zwaar en daardoor kon het talrijke publiek op deze mooie Hemelvaartsdag genieten van schitterende wedstrijden.

Bij de Amateurs ontstond al na 20 km een 9 man sterke kopgroep met daarbij naast de latere winaar resp de Zeeuwen Rico van Damme (Yerseke), Jan van Belzen (Arnemuiden), Marc Blok (Heinkenszand), Dante de Ruijsscher (Oostburg), Jacob Wijnstra (Kapelle) en plaatselijk favoriet Gillian de Visser (Wemeldinge).

In de finale waren het Veraart en Rico van Damme die met succes de overigen achterlieten. Weliswaar op de huid gezeten door ontketende Dante de Ruijsscher die tot op ca 10 seconden kwam. In de sprint versloeg Veraart duidelijk Rico van Damme, terwijl de Ruijsscher 3e werd.

Bij de Am 40+ won Rinie van Zundert de sprint van een driemans sterke kopgroep. Hij deed dit voor Tony Verschuuren en Ruud Havermans. Dennis Raadtgever was hier de beste Zeeuw met een 4e plaats.

We winst bij de D-cat was voor Simon Jansen (Tholen). Hij versloeg Jan Dingemanse en Patrick van Straten in een massasprint.

Jirri vd Venne (Belgie) won de wedstrijd bij de SP. Hier was Celeste Op den Brouw de beste dame.

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/for/PC130242

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl