13 05/18 13/05/2018

Uitslag Ronde van Noord Beveland 2018

Een zinderende finale werd de 22e Ronde van Noord Beveland toen met nog 12 km koers er twee renners ontsnapten uit het nog resterende peloton van 60 renners. Niet de minsten met Jacob Wijnstra (won al 2x deze ronde) en de Belg Jelle Veraart (afgelopen Hemelvaartsdag nog winnaar in Wemeldinge). Ze kregen heel weinig ruimte en hun voorsprong werd nooit groter dan 30 seconden. Daarachter een jagend peloton met sterke renners waarbij naast landelijk bekende renners ook de Zeeuwen zich goed lieten zien.

De 127 km lange wedstrijd met 2 grote lussen over alle dorpen van het voormalige eiland en daarna nog 7 plaatselijke rondes van ca 6 km zorgde voor veel ambiance. In de eerste ronde ontstond er na een eerste aanval van Dante de Ruysscher op de kasseistrook van Geersdijk een sterke kopgroep van 6 renners (Jens Moerman, Tim Christen, Niels van Deursen, Wout Roos, Sil vd Ven en Roel de Vries). Het peloton liet de kopgroep begaan, maar hield het gat op 30 a 45 seconden.

Toch waren Jan van Belzen (Arenmuiden) en Rick van Vloet er na ca 60 km niet gerust en op en zij sloten aan bij de zes.

Echter bij het ingang van de 7 plaatselijke rondes vond ook het peloton het genoeg en onder aanvoering van oa Dante de Ruysscher en Marc Blok kwam er een hergroepering. Diverse aanvallen volgden tot de beslissende van Veraart en Wijnstra.

De strijd om de 3e plaats tussen Wout Roos en Danny Nachtegael liep uit op een valpartij van Nachtegael. In de sprint die vlak langs de dranghekken werd gereden raakten beide renners elkaar met de schouder waarna Nachtegael een staander van de dranghekkens raakte en ten val kwam. Nachtegael moest met schouder- en ribletsel naar het ziekenhuis en Wout Roos werd door de jury gediskwalificeerd en teruggezet van de laatste plaats van de groep.

Hierdoor werd zijn broer John Roos alsnog 3e.

De afwachtingswedstrijden van SP werd gewonnen door Job Visser voor Wessel Bakhuizen en Jan Minnaard, terwijl Marcel van Doorn de Peelandkoers won (voor niet licentiehouders wonend op Noord Beveland)

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/for/PC130242

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl