09 09/18 09/09/2018

Uitslag ZeelandClassic 2018

THIEME VAN RUYMBEKE WINT ZEELANDCLASSIC 2018

Na een enerverende wedstrijd won zaterdag de Belg Thieme van Ruymbeke met centimeters verschil de sprint voor de winst in de ZeelandClassic.

Van Ruymbeke versloeg de bijzonder sterke Rico van Damme  en Jelle Veraart werd 3e.

Dit drietal was na ca 70 km koers op kop gekomen nadat ze vanuit het peloton de oversteek hadden gewaagd naar 3 koplopers van het eerst uur tw Kevin Gideons (afkomstig uit Heinkenszand en nu wonend in Ooij), Nol van Loon (Breda) en Peter de Winter (Wolphaartsdijk). Eerst leek het een kopgroep van 6 te gaan worden, maar het tempo van de 3 nieuwe vluchters lag te hoog voor de mannen van het eerste uur.

Lang bleef de voorsprong hangen op 30 a 40 seconden maar bij het ingaan van de 3 plaatselijke rondes van elk 8 km groeide die tot over de minuut. De drie bleven voortreffelijk samenwerken tot 3 km voor het eind toen ze om beurten demareerden om een eindsprint te voorkomen.

Van Damme en Veraart kenden elkaar en wisten van elkaars spintcapaciteit (beiden even snel), maar van Ruymbeke was de grote  onbekende. Niemand kon echter het gewenste gaatje krijgen waardoor de sprint besliste. Van Ruymbeke ging van ver aan en Rico van Damme kwam nagenoeg gelijk maar kwam centimeters te kort.

Volledige uitslag https://results.sporthive.com/for/PC130242

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl