07 09/19 07/09/2019

NOL van LOON wint ZeelandClassic 2019.....

De wielerklassieker ZeelandClassic over een afstand van 112 km werd een eneverende strijd. Vanaf de start waren er aanvallen en na de 1e grote omloop van 43 km ontstond er een 18 man sterke kopgroep na een achtervolging van 20 km nog 3 renners bij konde aansluiten.

Hierachter zag het publiek een peloton wat nooit opgaf en steeds tussen de 1 en 2 minuten bleef hangen.

Bij het ingaan van de 3 plaatselijke rondes van 8 km waren het 9 renners die het verschil  leken te maken met oa de Europees kampioen Thieme van Ruymbeke (B), de Belgisch kampioen Anthony Kets (B), Nico Verwee (B), Anthony Taveirne (B), Thomas Nieland, Max van Boven, Gunther Dhondt (B) en de Zeeuwen Arjen van Damme (Yerseke) en Jacob Wijnstra (kapelle) en de Tilburgenaar Nol van Loon.

Het tiental bleef de rest van de kopgroep in eerste instantie maar gering voor maar bouwde de voorsprong uit. In de laatste ronde sprongen van Ruymbeke, Kets en Nol van Loon weg en leken voor de winst te gaan. De pas 16 jarig Arjen van Damme slaagde er solo in het bijna 40 seconden grote gat nog te overbruggen en bij de 3 aan te sluiten.

Een geweldige sprint werd in de ultieme meters beslist door Nol van Loon. Hij won voor van Ruymbeke, Kets en Arjen van Damme.

Dit jaar waren er afzonderlijke winnaars. Bij de am40+/Masters won Nico Verwee; bij de Dcat/Sportklasse was het Sander vd Velde en bij de SP was er maar 1 renner die de totale wedstrijd uitreed en won nl Dieder Roubal uit Wormerveer.

Totaaluitslag: https://results.sporthive.com/events/PC1722442/races/5579924

 

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl