03 02/15 03/02/2015

Gezamenlijke opening Zeeuws wielerseizoen 2015

Cyclémotion opent Zeeuws wielerseizoen.

De Stichting Cyclémotion verzorgt ook dit jaar weer de opening van het Zeeuwse wielerseizoen. Zondag 8 maart is de Stenge in Heinkenszand de locatie van waaruit toerfietsers en mountainbikers weer de eerste officiële kilometers van het wielerseizoen 2015 kunnen afleggen.

Nieuw is dit jaar de Retro-fietstocht. Liefhebbers van renners in historische wielertruien op stalen rossen trekken dan in groepsverband over Zuid-Beveland. Deze tak van de wielersport mag zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling verheugen. Klassiekers als L’Eroica in Toscane en de Retro Ronde van Vlaanderen trekken duizenden deelnemers en vermaken de toeschouwers met een stukje nostalgie van de bovenste plank.

Voor de liefhebbers van wielerhistorie en authentiek wielermateriaal is er een ruilbeurs waar ook juweeltjes van oude racefietsen worden tentoongesteld.

Zeeland staat in 2015 bol van grote wielerevenementen met als hoogtepunt natuurlijk de Tour de France. Wie alvast in de sfeer wil komen, kan met ingang van dit jaar zijn conditie opvijzelen op één van de fietsroutes die genoemd zijn naar Zeeuwse wielerhelden uit het verleden. Twee van deze helden, Keetie van Oosten-Hage en Jo de Roo geven op 9 maart het startschot voor deze bijzondere editie van Cyclémotion.

Starttijden:  - 9.30-10.30 uur uitgepijlde Toertochten 50-70 km, ATB 40 km

                      - 10.00 uur Retro Toertocht 50 km in groepsverband

                      - 9.30-14.00 uur Ruilbeurs

Meer informatie over het programma op de website van CyclÉmotion

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl