05 09/15 05/09/2015

Uitslag Ronde van Calfven (5 sept 2015)

Onder zeer wisselende omstandigheden werd zaterdag de Ronde van Calfven verrreden. Vooral bij de Amateurs 40+ was het weer bar en boos met een enorme stortbui, terwijl bij de Amateurs weer volop de zon scheen.

Bij de Amateurs werd de wedstrijd bepaald door een vroege ontsnapping met daarbij Stefan Laurijssen, Mick van Dijke en Jacob Wijnstra. Dit drietal kreeg een voorsprong en er waren slechts 2 renners die konden reageren, te weten de sterke Wim Nieuwkerk en de Belg Ward van Doren. Het bleek achter de beslissende ontsnapping waarin prima werd samengewerkt en het gehele peloton in de slotfase op een ronde werd gezet. Mick van Dijke leek kanshebber op de winst, maar de pas 15 jarige moest zijn meerder erkennen in de rappe en ervaren Stefan Laurijssen. Van Dijke werd tweede en Wijnstra derde.

Bij de 40+ bleken Peter van Wijgerden, Johan Pemen, Ruud Havermans en Richard Marinissen het best opgewassen te zijn tegen de barre weersomstandigheden. Met z'n vieren bepaalden zij de koers, waarbij van Wijgerden won.

De winst bij de D's ging naar de Belg Joachim Raymakers in de pelotonssprint, terwijl Ronald Withagen won bij de S/P.

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl