05 05/16 05/05/2016

Uitslag Ronde van Wemeldinge

Geweldig weer en veel renners op het mooie en lastige parkoers in Wemeldinge tijdens de Hemelvaartsdag 2016. Uniek was dat er voor het eerst bij een Zeeuws criterium 2 spaekers waren, waarvan één op de motor live verslag deed.

Bij de Amateurs was een vroege ontsnapping van 3 renners bepalend en wat het peloton ook deed het gat werd enkel maar groter en groter. Het drietal waarvan uiteinde Stefan Laurijssen de sprint won voor John Roos en Jacob Wijnstra werkte uitstekend samen. Alleen in de laatste ronde leek Roos de beslissende slag te maken toen hij met een kleine voorsprong de laatste lange lijn naar de finish op draaide. Hij nam alle risico in de laatste bocht en dat was net iets teveel. Hij slilpte, maar kon nog net overeind blijven. Deze manouvre bracht zijn medevluchters weer op zijn wiel en Laurijssen maakte het met een knappe sprint af.

Bij de Amateurs 40+ bepaalde een vijf man sterke kopgroep de wedstrijd, waarbij Niky Deijkers won voor Dennis vd Ouden (winnaar vorig jaar) en Eric Meerkerk.

Er stond geen maat op Patrick van Boven bij de D's. Hij reed vanaf de start solo en won met 1 minuut voorsprong voor Lars Oreel en Alex Masseurs.

De bloemen bij de S/P waren voor Johan Melis voor Lars Steenbakker en Marijn de Munck.

 

 

D-peloton voor de start in Wemeldinge.

 

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl