07 05/16 07/05/2016

Uitslag Ronde van Noord Beveland (+ afwachtingswedstrijd) dd 7 mei 2016

JACOB WIJNSTRA WINT KLASSIEKER RONDE VAN NOORD BEVELAND...

Jacob Wijnstra won verdiend de 20e Ronde van Noord Beveland. De 20e editie van deze klassieker doet op het voormalige eiland alle 6 dorpen 2x aan en gaat over 127 km.

Na diverse uitlooppogingen bleek al snel dat het grote peloton niemand meer dan 30 seconden voorsprong gunde. Wijnstra was de gehele wedstrijd actief en na ca 80km plaatste hij weer een demarage. Hij ging solo en kreeg een klein gat. Kees Pameijer (den Haag) en Stefan Laurijssen (Oud Gastel) lukte het nog om bij Wijnstra aan te sluiten en samen reden ze in eerste instantie ook een voorsprong van 30 seconden bijeen. Weer leek het peloton de controle te houden, maar een versnelling bij de kopgroep brecht hun op 1 minuut.

Een 6-tal met oa oud wereldkampioen Kristof Gryson (Belgie) probeerde nog het gaat te overbruggen, maar de goede samenwerking voorin zorgde ervoor dat ze niet dichterbij kwamen.

In de sprint versloeg Wijnstra zijn medevluchters. Pameijer werd 2e en Laurijssen 3e.

In een afwachtingsprogramma waren er wedstrijden voor de S/P en een Peelandkoers (inwoners van Nrd Beveland zonder licentie). Hier wonnen respectievelijk Joop Groen en Joop de Wild.

Volledige uitslagen: https://www.tmzzeeland.nl/pagina/uitslag_ronde_van_noord-beveland_en_afwachtingswedstrijden_7_mei_2016

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl