15 08/21 15/08/2021

Klassieker Hengstdijk "on tour"

 

Met zo’n 160 renners was de 10e Ronde van Hengstdijk “on tour” met start/finish in Vogelwaarde een groot succes.

 

Op de omloop van 11,5 km kon het publiek genieten van mooie wedstrijden.

 

Voor de Amateurs had de organisatie een wedstrijd met een “klassieke” afstand van 115 km. Er waren  voortdurend uitlooppogingen waarbij de Zeeuwse renners Alex Gresnigt, Johnny vd Klooster en Jimmy de Bruijn vaak betrokken waren. Toch lukte het geen enkele groep om meer dan zo’n 40 seconden voorsprong te krijgen.

 

In de slotronden was er een viertal met weer Alex Gresnigt (Middelburg) die het lukte een kleine voorsprong vast te houden tot de finish. In een mooie sprint won Wout Mertens (Wuustwezel (B)), voor Ruben Dillen (Melsele(B)), Jeroen Das (Wuustwezel(B)). Alex Gresnigt werd 4e.

 

 

 

Bij de D-cat/Sportklasse won de Nederlander Bjorn Trsoi die woonachtig is in Kapellen (B). Hij was al heel de wedstrijd betrokken bij de aanvalspogingen en bleek nog een supersprint in de benen te hebben. 2e werd Joachim Raeymaekers (Essen(B)) en 3e Lars Akkermans (Ossendrecht). Beste Zeeuwenwas Mees de Vos uit Heinkenszand met een 4e plaats. En Wessel Bakhuizen uit Colijnsplaat (5e).

 

Brian van Tilborg (Stabroek (B)) won bij de S/P door zijn medevluchter Frank Hare (Zelzate(B)) te verslaan. Ze hadden een kleine voorsprong op het peloton waar Senna van Iwaarden (Yerseke) de sprint voor de 3e plaats won.

 

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC1898441

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl