03 04/22 03/04/2022

STER van NIEUWLAND

 

STER OMLOOP VAN NIEUWLAND WINST VOOR JIRRI vd VENNE

Het publiek in Nieuwland kon genieten van spannende wedstrijden bij de STER van NIEUWLAND. De 8,3km lange omloop zorgde voor een spannend koersverloop.

Bij de Amateurs die ruim 116km moesten afleggen ontsnapten na 4 km al 3 renners tw Anthony Kets (Berendrecht), Kevin Vleurinck (Zelzate) en Dirk Jansen (Westerhoven). Na enkele omlopen moest Vleurinck zijn medevluchters laten gaan en het tweetal reed een maximale voorsprong bij elkaar van ca 1 minuut op een groep van 13 jagende achtervolgers met daarin de Zeeuwsen Alex Gresnigt (Middelburg), Jacob de Roo (Kapelle) en Jan van Belzen (Arnemuiden).

Na 85km moest een leeggestreden Dirk Jansen zijn medevluchter laten gaan waarna de sterke Kets solo de finish moest halen. Bij de 13 achtervolgers was dit het moment om het gat dicht te rijden. Met nog 15km wedstrijd werd ook Kets bijgehaald door 5 renners. Een finale met 6. Diverse pogingen om weg te komen werden steeds te niet gedaan en in de sprint bleek Jirri vd Venne (Zandvliet) de sterkste. Max Toen (Wommelgem) werd 2e en de man van de dag Anthony Kets werd nog 3e. De Zeeuwen Alex Gresnigt, Jacob de Roo en Jan Belzen werden resp 9e, 12e en 13e.

Jan Dingemanse (Etten-Leur) won solo de wedstrijd bij de D-cat/Sportklasse. Michel Francois (Hekelingen) werd 2e en Guy Smet (Kruibeke) 3e. De Zeeuwen Simon Jansen (Tholen) en Arthur Tournicourt (Kruiningen) werden resp 7e en 8e.

Bij de S/P ging de winst naar Julian Grootjans (Arnemuiden). Hij versloeg zijn medevluchters in de sprint waarbij Frank Hare (Zelzate) 2e werd en Koen van Sprundel (Halsteren) 3e. Binnen de eerste 10 eindigden ook de Zeeuwen Giovanni de Bruijne (Groede), Alex Traas (Middelburg), Niel Theissen (Kamperland) en Thijs Geuze (St Laurens) als resp 6e, 7e, 8e en 10e).

 

Volledige uitslagen STER van NIEUWLAND: https://results.sporthive.com/events/PC1961979

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl