08 05/22 08/05/2022

Uitslag KAPERSPRIJS

 

GLENN VAN NIEROP WINT KAPERPRIJS IN HEINKENSZAND

 

Na 66 jaar werd de 4e editie van de KAPERPRIJS in Heinkenszand een groot succes. Op het mooie en selectieve 9,1km lange parkoers werd deze voormalige Nederlandse topwedstrijd (verreden in 1954, 1955 en 1956) weer nieuw leven ingeblazen.

 

De animo bij de renners was groot en in totaal stonden er meer dan 200 renners aan het vertrek.

 

De Amateurs hadden een wedstrijd over 100km en vanaf de start was er volop strijd wat resulteerde in een sterke kopgroep met oa plaatselijk favoriet Pieter Vette en Elroy Raas (Goes). Het peloton hield rondenlang het gat met deze 8 man sterke kopgroep klein maar moest uiteindelijk zich toch gewonnen geven. Door het hoge tempo en de opkomende wind kregen een aantal renners  in de kop het lastig en in de laatste 15 km moest eerst Vette afhaken en na een aanval van Hein van de Poppe (Ameide) kon enkel Glenn van Nierop (Wieringerwaard) volgen. De anderen waren op achtervolging aangewezen maar het tweetal bleef buiten schot. In de sprint was van Glenn van Nierop de sterkste. Vd Poppe werd 2e en Stijn van der Jeught (Adegem(B)) 3e. Eloy Raas werd 4e. Ereplaatsen waren er voor de Zeeuwen Pieter Vette 10e, Gilian de Visser (Wemeldinge) 12e ,Jordan Koster (Waarde) 15e en Johnny vd Klooster (Kapelle) 19e.

 

Bij de D-cat/Sportklasse ging de winst naar Joachim Raeymaekers (Essen(B). In de laatste kilometer was zijn demarage genoeg voor de winst. Jan Dingemanse (Etten-Leur) werd 2e en Wout Roos (Middelharnis) 3e. Jan van Belzen (Arnemuiden) werd 8e en Michel de Koning (Walsoorden) 10e.

 

Julian Grootjans (Arnemuiden) won de S/P wedstrijd door in een massasprint Rinz van der Staal (Dinterloord) en Koen van Sprundel (Halsteren) te verslaan. Ereplaatsen waren er verder voor Alex Traas (Middelburg) 4e, Erik Kint (Driewegen) 6e, Stijn Baas (’s H Arcendskerke) 8e en Fonny Kint (Driewegen) 9e

Volledige uitslagen: https://results.sporthive.com/events/PC1977481

 

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl