23 07/22 23/07/2022

Uitslag Ronde van Yerseke

ELOY RAAS WINT RONDE VAN YERSEKE

De Ronde van Yerseke had met 146 renners veel deelnemers in alle categorieën en in de zon kon het publiek langst het parkoers over oa de haven en de oevers van Oosterschelde genieten van mooie wedstrijden.

Bij de Amateurs waren er veel uitlooppogingen maar geen enkele kreeg voldoende ruimte. In de eindsprint won Eloy Raas (Goes) voor Anthony Kets (Zandvliet (B)) en Roel de Vries (Utrecht). De Australier Rohan Haydon-Smith (Sydney) werd 4e. Er waren 37 amateurs aan de start.

De winst bij D-categorie/Sportklasse ging naar Tom Jansen (Essen(B)) voor Diedier Roubal (Kwadendamme) en Edzard van Ewijk (Goes). Hier stonden 57 renners aan het vertrek.

Alex Traas (Middelburg) won bij de SP. Hier werd Vincent Bouwens (Roosendaal) 2e en Wim Broos (Essen(B)) 3e. Beste dame werd Monique Verschuure (Yerseke). Deze bekende hardloopster en uitbater van cafe/brasserie De Sportvisser blijkt dus ook op de fiets heel sterk te zijn.