06 04/24 06/04/2024

Uitslag STER OMLOOP van NIEUWLAND

Schitterende weersomstandigheden met zon en toch best nog veel wind op het mooie 8,4 km lange parkoers van deze klassieker.

Ruim 150 renners aan de start en ze maakten er mooie wedstrijden van. Bij de Amateurs waren het Matthias Nieuwenhuijse (Kapelle) en Jonas Acket (Zeebrugge (B)) die als eersten demareerden. Als snel werd het een kopgroep van 12 renners en halfkoers leek de wedstrijd beslist. Eendrachtig samenwerkend reed de kopgroep een voorsprong van 3 minuten bij elkaar. In de laatste ronden waren er uitlooppoging maar alles werd teniet gedaan zodat een eindsprint bepalend was. Joeri Lamrechts (Essen (B)) won voor zijn landgenoten Kjell de Potter (Borseke (B)) en Michael Apers (Bazel (B)). Beste Zeeuw werd Matthias Nieuwenhuijse met een 9e plaats.

Bij de D-cat/Sportklasse won Stefan Boon (Temse (B)) voor Daan vd Broek (KLein Zuindert) en Bram Maes (Tielrode (B)). Ze maakten deel uit van een 8 man sterke kopgroep die de laatste ronde in ging. Een valpartij van één van de acht zorgde voor een kleine breuk in de kopgroep. Een kopgroep (met het latere podium) en kort daar achter de overige 4. He gat bleef klein maar bleek onoverbrugbaar. 2 Zeeuwen tw Peter Rottier (Heinkenszand) en Menn0 vd Zweep (Geersdijk) werd hierdoor 6e en 7e.

Bij de SP won Ian Oukes (Zaltbommel) met een fraaie solo waarbij hij bijna 15 km een kleine voorsprong kon vasthouden. Wim Vanderveken (Kieldrecht (B)) werd 2e en Jeroen Kamp (Terneuzen) 3e.

1e dame werd Meggie van Beeumen (Wuustwezel(B)).

Volledige uitslagen: https://sporthive.com/organizations/130242

Meer Nieuwsberichten

Website door Manieu.nl