13 04/24 13/04/2024

TMZ kampioenschap 's H Abtskerke 13-4-2024

Matthias Nieuwenhuijze (Amateurs), Jacob de Roo (D-cat/Sportklasse) en Brent Staes (S/P) kampioen TMZ 2024.

Het mooie 4,7 km lange parkoers van de Ronde van 's Heer Abtskerke was zaterdag onder geweldige weersomstandigheden (zon en wind) iedaal voor het TMZ kampioenschap 2024.

In deze open wedstrijd mag iedereen starten een deelnemen voor het dagprijzenklassement maar alleen een TMZ licentiehouder kan de kampoenstrui krijgen.

Bij de Amateurs bepaalde een supersterkte Jonas Acket (Zeebrugge (B)) de wedstrijd door vanaf ronde 1 solo naar de overwinning te rijden. Acket was dit jaar al sterk in de klassieker STER van NIEUWLAND en wonnvorig jaar de fameuze KAPERPRIJS in Heinkenszand. Zijn landgenoten Tomas Lepoutre (Brugge(B)) en Philippe Dela Montagne (Zandhoven(B)) werd resp 2e en 3e. Matthias Nieuwenhuijse (Kapelle) werd 5e en daarmee TMZ kampioen bij de Amateurs.

Bij de D-cat/Sportklasse ontstond halfkoers een tweemans sterke kopgroep met Jacob de Roo (Kapelle) en Jeroen Das (Wuustwezel(B)). Das won voor de Roo die wel TMZ-kampioen werd. 3e werd Stijn Creve (St Niklaas (B)).

Brent Staes (Meerdonk(B) won bij de SP en werd TMZ kampioen bij de S/P. Jan Jansen ("s Heerenhoek) werd 2e en Wim Vanderveken (Kieldrecht(B)) 3e. Hier bepaalde een massale eindsprint de uitslag.

Chantal Verstraten (Roosendaal) werd 1e dame.